Mooi leven

Hoe vaak neem jij echt tijd voor jezelf? Momenten dat je even stopt met wat je altijd maar aan het doen bent en bewust even tijd neemt voor jezelf? Bij mij waren dit, tot twee maanden geleden, welgeteld nul momenten per altijd. Life has changed now.

8 weken geleden ben ik begonnen met een mindfulness training. In mijn vorige blogbericht heb je kunnen lezen hoe ik een rozijntje moest bestuderen en hoe dat eigenlijk best interessant was. Dat was nog maar het begin.

De mindfulness training geeft je dus vooral handvatten om meer in het hier en nu te zijn. Naast veel theorie, bestonden de avonden vooral uit meditatie oefeningen. Iets waarvan ik nooit had gedacht het zo fijn te vinden. De aller eerste oefening was een “body scan” van drie kwartier, waarbij je op je rug moet liggen en de stem van de trainer moet volgen, je moet focussen op bepaalde delen van je lichaam. Nou jongons, dat ging goed! Ik heb heerlijk geslapen.

Het uitzicht vanaf de mindfulness locatie

Én dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar wanneer je accepteert dat je in slaap bent gevallen en tegen jezelf kan zeggen dat het ok is en de volgende keer beter, dan is dat heel mindful. Geen goed of fout, daar houden we van.

Zoals ik hierboven zei, de training geeft handvatten. Helaas ontvang je na de training geen certificaat en ben je niet ineens heel mindful. Het is iets dat je moet blijven “trainen”. Dus tegenwoordig stop ik minimaal drie keer per week met wat ik aan doen ben, om te mediteren. Én dat is fijn en rustgevend. Ik word daar echt zen van.

Wat ik ook fijn vind, tegenwoordig, is wandelen. Gewoon hier dichtbij mijn studiootje. Want blijkbaar is het hier heel mooi, in het pittoreske Amsterdam Noord. Tijdens zo een wandeling probeer ik me bewust te zijn van wat er om me heen gebeurt. Wat ik zie, wat ik hoor, wat ik ruik. En dan vooral mijn gedachten niet overal naartoe te laten vliegen. Want wat is het voordeel van stressen over iets op werk, waar je morgen weer mee aan de slag kan? Geen voordeel, inderdaad. En dan zie je dat het leven soms eigenlijk best heel mooi kan zijn.

Moet je eens proberen 🙂

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *