Tindervlinder

Op een gegeven moment moest ik er ook aan gaan geloven. Want als introvert stap je niet zo snel op iemand af in de kroeg. Sterker nog, daar kwam ik toch al nooit. En nee, ik wilde niet voor altijd vrijgezel blijven.

Vanaf mijn 16e tot mijn 25e heb ik lange relaties gehad. En toen waren datingapps nog geen ‘ding’. Van wat ik om me heen hoorde over die apps, toen het wel een ding was, leek het me überhaupt helemaal niets.

In 2018 was ik ineens vrijgezel en kreeg ik regelmatig te horen dat ik maar eens een datingapp moest proberen. Dikke doei, die mannen zijn alleen maar op 1 ding uit toch? Maar na een tijdje ging ik toch overstag door succesverhalen in mijn omgeving en begon met swipen op verschillende apps.

En ja, heel veel mannen waren maar op 1 ding uit en het liefst met zoveel mogelijk vrouwen. Misselijkmakend vond ik dat en zeker niet goed voor je zelfvertrouwen.

Nu gaat het wel weer.

Dat swipen gaat op een gegeven moment ook vervelen, trouwens. Het kost veel tijd en ik had gewoon geen zin meer om ‘leuke’ gesprekken te voeren, wat uiteindelijk toch op een teleurstelling zou uitlopen. Én mocht het zover komen dat er een date kwam, moest je weer zorgen dat je er een beetje appetijtelijk uitzag. Je begrijpt dat ik nog steeds geen fan was?

Maar die datingapps zijn soms ook heel vermakelijk. Hoe langer je swipet, hoe meer je een soort patroon gaat tegenkomen.

Zo kwam ik erachter dat er 4 dingen waren die ik echt niet begreep aan veel profielen:

 • Foto’s met kinderen
  Ja, heel veel mannen doen dit met de tekst ‘Kindje op de foto is me nichie…’
  Hèèèhhh…?
 • Groepsfoto
  Maar.. Wie ben jij dan?
 • “Inked”
  Heeft 1 tatoeage van een ster op zijn pols.
 • Snapchat filters
  Nee, ik trap niet in die konijnenoortjes en je kawaii ogen.

Maar, eerlijk is eerlijk, ik heb ook wel een aantal leuke dates gehad, mijn beste vriend daar aan over gehouden en mijn huidige relatie is toch echt een datingapp-succesverhaal!

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *